AHora-prijat

Pelant-Facebook

Pamatky-a-priroda-Karlovarska

toulava_kamera

Karlovy-Vary-Facebook

Leden

Úterý, 14 Leden 2014 23:08 | Napsal uživatel Richadr Kaplánek

Leden

První měsíc v roce, start do nového roku, začátek atd., tak je možno nazývat leden. Je po vánocích a novoročních oslavách. Naše tělíčka nemají dostatek vitamínů, málo svítí slunce. Prostě leden. Jak se udržet fit, jak se zbavit balastu po silvestrovském řádění? Jednoduše. Detoxikací. A můžeme buď použít komerčně vyráběné přípravky, nebo vsadit na přírodu.

Potraviny vhodné pro detoxikaci:

-        Citron – silně zásaditý, tj. pomáhá snižovat překyselení organismu. Jako čistidlo těla se používá od pradávna. Nejlepší je po ránu vypít nalačno šálek teplé vody s čerstvě vymačkanou citronovou šťávou. Pokud to nejde, přidáme kousek čerstvého zázvoru, čaj a lžíci medu. Tento ranní nápoj odstraní z těla toxiny a jedovaté látky.

Koriandr – hledáme-li přírodní látku, která očistí tělo od jedovatých kovů, pak je právě koriandr ten pravý. Silně totiž detoxikuje tělo.

-        Česnek – velmi silné přírodní antibiotikum. Jednak chrání imunitní systém, posiluje jej a obsahuje velké množství antioxidantů.

-     Červená řepa- není moc chuťově oblíbená. Dá se pozřít třeba syrová v různých salátech.Také šťáva je účinná. Pomáhá játrům zbavit se jedovatých látek.

Nebo něco na zahřátí. Co takhle Kašmírový čaj. Snižuje hladinu cukru i cholesterolu, prospívá cévám, celkově posiluje organismus, dodává energii, zahřívá, ničí bakterie, má blahodárný účinek na žaludek, upravuje funkci slinivky. Prostě je super.

Přísady: 5 kuliček pepře, 5 hřebíčků, 5 koleček čerstvého zázvoru, 1 kousek skořice, lžička koriandru

Vše povaříme v 1 litru vody ( cca 5 minut), pak necháme 5 minut louhovat. Scedíme a dobré je osladit trochou medu.

Pokud by někomu nevyhovovaly výše uvedené rady a rozhodl by se věnovat zimním radovánkám na sněhu, musí dávat dobrý pozor na laviny! Jsou životu nebezpečné!

Lavina

4 cl Becherovka, 12 cl červené víno, 4 cl voda, skořice, hřebíček, med. Tekuté ingredience zahřejeme, přidáme med, doplníme skořicí, hřebíčkem a plátkem citronu.

Tak jdem do toho……

 

Podle různých receptur sestavil Richka

Aktualizováno (Sobota, 24 Leden 2015 21:53)

 
Joomla SEO powered by JoomSEF
 

 

CZIN.eu * STVcenter - reklamní textil * PELANT doupovské uzeniny * Boom - reklamní agentura * ESSA, spol. s r.o. * Gespol s.r.o. * STAMP UNI s.r.o. * Hubka-Petrášek a vnuci s.r.o. * Jana Slouková – MBN – Jan Slouka * M.B.-FOODTECH s.r.o * Prima Delika *  E plus spol. s r.o.* STATEK BOR - ZEOS spol. s r.o. * EUROVIA Kamnenolomy, a.s. * RS MASO CZ. s r.o.
 

 

Copyright © 2010 Sdružení A. Hora, z.s. - Richard Kaplánek