Úterý, 09 Červen 2015 21:24 | Napsal uživatel Richadr Kaplánek
Dobrý den vážení přátelé,
níže je odkaz na video z akce "Pustý zámek 2015".
Při obléhání zdejšího hradu nařídil švédský kapitán Höngara vykutat v prastaré jeskyni štolu, v které si pak vojsko skladovalo maso ze zdejších oslů.
Když Švédi odtáhli, našli místní obyvatelé v jeskyni zavěšena dutá polínka, ve kterých bylo napěchováno oslí maso.
Zatím je nepochopitelné, z jakého důvodu se pak tyto výrobky nazývaly jako hungar flajš, že by Uherský salám pocházel z Andělské Hory?
V jarních měsících, nejlépe na přelomu dubna a května se občas v okolí Stichlova mlýna podaří ještě nějaký "hungar salama" najit.
Srdečně zdraví Josef Pelant.
Aktualizováno (Pondělí, 18 Leden 2016 23:55)